zaterdag 21 juli 2012

Een komisch duo

(Onderstaande tekst is overgenomen van de site van Heerhugowaard Open)

Van tevoren was het al gevreesd: dit Quatre Mains toernooi gaat hilarisch, maar vooral historisch worden. Vorig jaar hadden we al een voorproefje door de koppeling van Flaubert Ndonzi en Hein de Cokere, maar dit jaar werd het overtroffen.

Met ruim 40 deelnemers werden er drie groepen gemaakt en werden de hoogste deelnemer qua rating met de laagste gekoppeld per groep. Hierdoor ontstonden bijzondere duo's. Wat te denken van Georgiev met Tesselaar of Schwarzman met Heslinga? Of Ndjofang met De Kruijf, waarbij de laatste aan het einde van de avond nog wat uitleg krijgt hoe je een schijf moet verplaatsen op het bord; niet met een grote armbeweging maar lekker hard duwen...

De commotie ontstond al direct in de eerste ronde toen Schwarzman/Heslinga tegen Georgiev/Tesselaar op het programma stond. De hele partij is gefilmd en is hieronder zichtbaar. Na een reeks zetten begint Schwarzman aan een combinatie en geeft een schijf weg, waarna Erwin minutenlang met de handen op het hoofd zoekt naar de volgende zet (communiceren onderling mag niet). Schwarzman houdt het ondertussen niet meer uit en discussieert met de scheidsrechter en stampt op een gegeven moment door de zaal. "We have to introduce a dopingtest", riep hij, omdat zijn partner al wat versnapering had genuttigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten